2014-08-19  Flygande vikingar invaderar sverige!

Flying Viking är ett spännande elcykelkit som säljs av isländska Sölvi Oddsson på företaget Rafhjol (isländska ordet för elcyklar) sedan 2011. De har hittar ett mycket pålitligt elcykelkit tillverkat i Schweitz från GO SwissDrive System som gör elmotorn och resten av hjulet själva och tillverkar ett pålitligt batteri med Panasonic celler.

Rafhjol håller nu på att expandera i norden och ett svenskt företag håller på att bildas av bland annat Gunnar Stefansson och Fabian Fogelberg från Chalmers. De är bosatta i Göteborg och kommer sälja via hemsidan flyingviking.se samt via butiken BikePlace i Göteborg.


Batteriet innehåller 40 Panasonic celler som tillsammans ger 36V och hela 12.4 Ah vilket blir 446 Wh, alltså mer än de flesta elcykelbatterier på marknaden inklusive Bosch PowerPack 400. Batteriet verkar kunna fästas både i ramen eller på en specialgjord pakethållare.Hubmotorn är gjort för bakhjulet och kommer men en skivbroms på 180mm, 9 klingor och finns i storlekarna 26" och 700C.Laddaren finns i både 2A (Standard) samt 5A hastighet. Bägge har vattentåliga magnesitiska rosenberger kontakter.Displayen är simpel med visar allt viktigt som batteristyrka och hastighet. Man kan ställa in 5 olika styrkor av assistans och den har även 3 lägen för regen!


SwissDrive erbjuder 1 års garanti på hela systemet samt minst 300 cykler på batteriet vilket också Rafhjol och deras svenska partners lovar hålla. SwissDrive är dock ett litet företag med begränsad produktionskapacitet och den svenska importören har bara fått in ett parti och vet inte när SwissDrive kan leverera ett nytt. Dessutom är de nystartade och erbjuder elcykelkittet för endast 9990 nu under hösten 2014. De kommer senare höjas till 10990:- till 2015.

LÄS MER: flyingviking.se

id:17

Har du en nyheter om elcyklar som skulle passa här? TIPSA OSS!


© elcykelguiden.se ® 2014-2017Siten visas i desktop-version - Växla till mobil version