2014-04-21  NyTeknik skruvar isär en ZetSpin

Under rubriken "Knepen som gör elcykeln vädertålig" har två halvkunniga herrar skruvat isär ett ZetSpin elcykelkit i en 10 minuter lång kort film som publicerades av nyteknik i början av april.

Spännande att se hur det ser ut på insidan och så slippar man riskera sin egen elektronik. Det mest intressanta var att se det gråa plastskummet som täckte kontrollkortet. Undra exakt vilket ämne det var (Plasic padding är ju ett varumärke...) och hur det fungerar. Har det nerkylande effekt eller endast skyddande mot väta?

De öppnar även motorn så vi får ser att den är växlad och styrkontrollen som inte innehåller något spännande. Batteriet vågar de inte göra så med tyvärr.

Motortillverkaren heter inte Basang utan Bafang såklart. Batteriet har celler från Panasonic och kommer från Portapower vilket verkar stämma.

Kul att ny teknik intresserar sig för elcyklar. Dock borde de åtminståne bjuda in en expert som jobbar med elcyklar, detta verkar vara den första elcykel dessa herrar ens har sätt. Dessutom borde de kanske gå lite längre än just bara under skalet. Diskusionen på webbsidan stängdes också efter endast några dagar, man kan undra varför...

LÄS MER: -

id:2

Har du en nyheter om elcyklar som skulle passa här? TIPSA OSS!


© elcykelguiden.se ® 2014-2017Siten visas i desktop-version - Växla till mobil version