2014-11-27  Några tidiga kommentarer om Ikeas elcykel folkvänlig

Ikea har utan förvarning prövat att sälja elcykeln Diavello Pure i några av sina butiker under sommaren/hösten 2014. De påstår att det är deras egen cykel men det är lögn, den är designad av dansk, tysk holländska design firman Protanium och fick 2012 design pris för sitt utseende. Diavelo har länge sålt denna elcykel under namnet Pure (finns t.ex hoss XXL i sverige) men det struntar i Ikea i och döper om den folkvänlig och byter färger och hoppas att ingen ska märka något.

Priset för denna elcykel är rekordlåga 6000 men det beror främst på att den har ett klent batteri, den har antagligen billigare delar än föregångaren Pure och ikea vill testa om det finns någon efterfråga och har därför väldigt liten marginal på denna elcykel.

Några hundra exemplar har sålts på test i Älmhult (300 ex), Uppsala (120 ex), Malmö och Jönköping och nu börjar en del recensioner dyka upp. En person har skrivit bland annat "Ikeas Folkvänlig blev tyvärr en kort historia" och berättar att batteriet inte allt uthåller vad de lovade. Ikea har dock inga reservdelar alls till denna elcykel och de kan inte berätta när det kommer in några, "kanske till våren (2015), eller inte alls".

En annan person som haft den ett tag kommer hela 35 kilometer på den. Han hade dock ett defekt batteri men fick ett nytt på garantin. En annan person hade fel på pedalerna, de "uppförde sig lustigt" och var "antagligen felmonterade". Han fick dock en helt ny elcykel på garantin.

De flesta har inte hunnit cykla mer än några mil på sina elcyklar men historien känns igen. Vi kommer rapportera mer om Ikeas folkvänlig. Hör gärna av dig du som haft turen att bo i rätt stad för att ha tillåtelse att köpa denna lågpris elcykel.

id:26

Har du en nyheter om elcyklar som skulle passa här? TIPSA OSS!


© elcykelguiden.se ® 2014-2017Siten visas i desktop-version - Växla till mobil version