2015-04-28  Frestad att trimma din elcykel?

Det finns lika många sätt att trimma en elcykel som det finns argument att göra det.

1. Ett ofta enkelt sätt att få elcykeln att gå något snabbare är att byta ut hjulet eller däcket. Har du en mittmotor (t.ex. Bosch) så kan du byta ut bakhjulet till ett som är större. Dock kommer de flesta cyklar med 28" hjul så det går inte att få så mycket större men man kan byta bara däcket till ett större och på så sätt få den några km/h snabbare

2. Har du en kinaimporterad elcykel så är det en chans att den har en begränsare i kontrollboxen. Ofta är det en extra sladd som kommer från kontrollboxen som hindrar den från att köra snabbare. Kopplar man ur den så går den så snabbt som den faktiskt är byggt för. Dessa kontrollboxar brukar även ha en lös sladd för att koppla i gashandtag om man så vill det.

3. Har man ingen begränsande sladd att koppla ut i kontrollboxen så kan man helt enkelt byta ut den mot en som tillåter 350, 500 eller ännu mera watt så får man en betydligt snabbare elcykel. Det brukar gå att köra upp till 1000W i vanliga billiga hubmotorer utan problem.

4. På vissa elcyklar (t.ex. Niceride Daytona) kunde man vända magneten som satt på hjulet 180 grader och då gick den upp i 30 km/h istället för 25 km/h. Sådana knep är ovanliga men de existerar. Har man istället sensorn vi pedalen så kan man faktiskt pilla ut några av magneterna och på sätt lura elcykeln att ge mer assistans.

5. Har du en Bosch motor på din cykel i årgång 2013 eller tidigare så kan man köpa en "Bosch speed tuning dongle" från

e-bikeshop.co.uk för att ta bort begränsningen. De kan även trimma en 2014 års modell men då måste du köpa hela elcykeln direkt från dem.

Har du fler tips på hur man trimmar en elcykel eller behöver du hjälp att trimma din egen så hör gärna av dig.


UPDATERING:
Fick tips om att det går att trimma IKEA Folkvänlig genom att hålla in M knappen och ändra hjulstorlek.
Källa: endless-sphere.com/forums/viewtopic.php?f=3&t=60045

id:38

Har du en nyheter om elcyklar som skulle passa här? TIPSA OSS!


© elcykelguiden.se ® 2014-2017Siten visas i desktop-version - Växla till mobil version