2014-05-30  IKEA säljer elcykel

För några dagar sedan började IKEA sälja elcykeln "Folkvänlig" på prov i sin huvudbutik i Älmhult samt i sina butiker i Vienna i Österrike. Eldrift söker just nu ansvaiga på IKEA för att få reda på mer om denna storsatsning.

Elcykeln "Folkvänlig" säljs som en Pedalic, alltså med PAS och 250W och verkar vara utvecklad unikt för Europa. Den finns i två modeller, 3 växlad dammodell samt 6 växlad herr modell, bägge på ca 27 kilo med liten navmotor i framhjulet. Det anmärkningsvärda med denna elcykel är främst två saker.

Herrmodell i Österrike


Den första är att den har batteriet inkapslat i ramen, ingen unikt visserligen men det är få elcyklar som faktiskt har denna typ av diskreta design. Det mest spektakulära är ändå priset; endast 5995 sek i sverige eller €749 (6769 sek) i österrike.

Kommer de behålla priset vid lanseringen kommer detta vara revolutionerande. Det är halva priset mot de billigaste konkurrenterna och om de verkligen har utvecklat och testat denna själva så bör den hålla avsevärt bättre kvalité än konkurrenterna.

Dock går den inte att köpa ännu och eftersom cykel/elcykel är säsongsbundet för de flesta tror vi inte de kommer släppa den fri förrns vårsäsongen 2015. Vi tror dock att när den väl släpps kommer den sälja lika mycket som ALLA ANDRA ELCYKLAR TILLSAMMANS i sverige, dvs ca 13'000 exemplar inom första året av lanseringen.


Dam-modell i Älmhult

id:4

Har du en nyheter om elcyklar som skulle passa här? TIPSA OSS!


© elcykelguiden.se ® 2014-2017Siten visas i desktop-version - Växla till mobil version