2015-07-17  Elcykel gör gamla yngre

En specialanpassad trehjulig elcykel hjälper äldre personer i Gislaveds kommun att komma ut på utflykt. Även rullstolsburna personer klarar av att cykla på denna elcykel. Jag ringde Lugnets äldreboende i Broaryd för att få reda på mer om elcykeln men de kunde inte säja något annat än att det var Familjen Kamprads stiftelse som fixat fram den. På deras hemsida får man reda på att de har trollat fram två exemplar av denna elcykel för 55000 kr styck till Växjö kommun och Välengårdens äldreboende. De har även anslagit 3.6 miljoner kronor för att "förse samtliga kommuner i Småland" med en sådan parcykel. Det är ca 65 parcyklar det så småland kommer snart krylla av denna modell.

Vi hittade tillslut modellen hos trident.se. Jag ringde upp dem men han som hade hand om dessa var på semester. De hade själva inte sett SVTs reportage och var lite osäkra på priset. Fult utrustad kostar den dock 75000 och den är tillverkad i holland (stämmer dock inte) och kallas "Pegasus".

Enligt de PDFer de lagt ut får vi reda på att det är en 24V motor på 400W och att den väger hela 86-96 kilo (olika uppgifter) med motor och batteri. Den klarar 2 personer på totalt 240 kg och kan åka 20-40 km. Här står det också att det är PF mobility i Danmark som är tillverkare av dessa och det verkar även stämma med PF mobilitys hemsida så antagligen sa Trident fel.

I en annan PDF så står det att Huka i Holland i tillverkare och även på deras hemsida hittar vi denna modell under namnet Orthros.


Se videon hos SVT.

LÄS MER: http://www.svt.se/nyheter/regionalt/jonk

id:40

Har du en nyheter om elcyklar som skulle passa här? TIPSA OSS!


© elcykelguiden.se ® 2014-2017Siten visas i desktop-version - Växla till mobil version