2015-09-28  Cyclotricity - brittisk lågpriscykel med kinesiska komponenter

Cyclotricity säljer på sina hemsida billiga elcykelkit och elcyklar. Vi har försökt nå dem både via epost och telefon men inget svar. Vi har undersökt företaget och hittat många saker som inte stämmer. Bland annat:

? Det finns INGET företag på Slöjdgatan 3 i Malmö!
? Det finns inget registrerat företag med namnet cyclotricity!
? Ingen av de 4 Hassan Akily som finns i sverige har något företag.
? Hemsidan är en DIREKT kopia av cyclotricity.com med vissa delar översatta.
? Försöker man beställa något blir det "404 Page Not Found".
? De har en massa recensioner som alla verkar vara fejkade.
? Kommentarfunktionen är "avstängd".
? Det går bara att betala med "paypal" vilket troligen leder till utländska konton. Du får allt ingen koll på vart i världen pengarna hamnat eller vem som får dem.
? De svarar varken på epost eller telefon.
? Många delar är fortfarande på engelska och länkar till brittiska cyclotricitys twitter och facebook.

Kort efter vi publicerade artikeln hörda hassan av sig och berättade att adressen är till deras återförsäljare cykelson. Han har en enkild firma men den syns inte i några register ännu. Han håller med om att hemsidan har brister och "bör vara klar om ett par månader". De ska även kompletterna med Klarna som betalalternativ.

Vi har kollat upp Cyclotricity i england lite noggrannare och de är väldigt stolta över sin produkt som de kallar "Made in Britain". De påstår att de själva gör många komponentern, dock berättar de inte VILKA delar de gör! Eftersom deras cyklar kostar lika mycket som de kinesiska så kommer sannolikt all elektronik därifrån. Skillnaden är att de är monterande i England. Det är lite som att säja att man tillverkat en egen bokhylla när man egentligen köpt den på Ikea och bara skruvat ihop den. Och det är 10 gånger dyrare att får den hopskruvad i England än i kina och det är fortfarande samma brister i elektroniken. Dessa påminner mycket om Lifebike som är i samma prisklass och med samma koncept. I denna klass får man en cykel som håller i 6 månader till 2-3 år och batterierna behöver byttas minst en gång under denna period.

Visst är det beundransvärt att de vill tillverka en elcykel i england men tyvärr är det inte så enkelt att bara köpa billiga delar från kina och hoppas på det bästa. 1000 tals företag före dem har gjort exakt samma grej och de flesta har gått under med stora skulder. Det kostar att tillverkar en elcykel i europa och de enda i sverige som tillverkat en elcykel UTAN elektronik från kina är MyEco som har en svenskproducerat motor från höganäs etc men då kostar det runt 30000 kr. Du gör definitivt inget kap om du köper från Cyclotricity. Det är kinesiska elcyklar i brittiska förpackningar där det låga priset beror på billiga komponenter som inte håller många månader efter att garantin gått ut.


Tack till Gerth, Samuel och Björn som tipsat oss om detta företag.

LÄS MER: cyclotricity.se

id:45

Har du en nyheter om elcyklar som skulle passa här? TIPSA OSS!


© elcykelguiden.se ® 2014-2017Siten visas i desktop-version - Växla till mobil version