2014-06-17  Dalakraft gör stort elcykeltest

Elleverantören Dalakraft testar 16 elcyklar i samarbete med Utesport i Siljansnäs som lånat ut 15 elcyklar samt Intersport i Falun som lånat ut 1 elcykel. Testet är dock subjektivt och berömmer huvudsakligen körkänslan på elcyklarna samt växlar, bromsar m.m. Ett sort plus är dock att de skriver ut hur många wattimmar batterierna ger. Dalakraft har också ett samarbete med butiken Utesport så de som använder Dalakraft som elleverantör får 15% på dessa elcyklar (1500- 5250 kr i rabatt). En riktigt stor rabatt men detta samarbete gör dock att testet känns väldigt partiskt och de är inte heller på pigga på att kritisera någon av elcyklarna.

De testar:
Batavus (2 modeller)
BH Bikes (6 modeller)
Crescent (1 modell)
Cargobike (1 modell)
Giant (2 modeller)
Marvil (2 modeller)
Scott (2 modeller)

De poängsätter och rankar inte elcyklarna och kommentarerna är huvudsakligen positiva. Vi rekommenderar dock elcyklarna från BH, Giant och Scott i detta urval, på dessa blir dessutom rabatten som störst. Lastcykeln i testet är visserligen mycket prisvärd men denna modell har vi provkört och svängradien är tyvärr mycket dålig och 250W räcker inte på en lastcykel tyvärr.

Vattenfall och Cresent har nyligen haft en liknande kampanj men den kunde vi inte rekommendera då varken cresents elcyklar eller vattenfalls el är speciellt rekorderliga. Detta samarbete är dock mer lockande, Utesport verkar vara en seriös butik med många bra modeller och Dala Kraft är ett betydligt mer seröst elbolag än Vattenfall. Det verkar också som man inte behöver vara ny kund för utnyttja denna rabatt utan rabatten gäller alla som har Dalakraft.

LÄS MER: mynewsdesk.com/se/dalakraft/pressrelease

id:7

Har du en nyheter om elcyklar som skulle passa här? TIPSA OSS!


© elcykelguiden.se ® 2014-2017Siten visas i desktop-version - Växla till mobil version