Snart kommer de hyrbara elcyklarna i stockholm

Vi berättade tidigare under de “5 största elcykel-nyheterna 2017” att JCDecaux tar över citybikes från Clear Channel och samtidigt gör dem eldrivna! Hur de skulle laddas var länge ett problem men nu är det löst genom att den som köper ett användarkort även får ett litet laddbart batteri och en laddare som den kan te med och ladda hemma. Cykeln är 7 växlad och ska gå att använda även utan batteri.

Eftersom uthyrningen till stor del finansieras med reklam är priserna löjligt låga. 19 kronor per dygn eller helår för 270 kronor. Jämför man det med t.ex. cykelstallet som hyr ut en vanlig 7 växlad cykel för 200 kr per dag eller 850 per vecka så inser man varför citybikes blivit så populära och de 5000 elcyklar som utlovas kommer nog bli uppbokade ganska snabbt.

Enligt cyklarnas etikett så heter de inte längre citybikes utan adressen är bikex.se (som dock nu endast är parkerad hos loopia). I april ska de dock gå att hyra. Den lilla gröna dosan är troligen batteriet och med tanka på den ringa storleken rör det sig nog om runt 200Wh som räcker till max 20 km eldrift.

OBS! UPPDATERING!

Under mars 2018 överklagade Clear Channel beslutet vilket gör att Clear Channel tekniskt sätt får fortsätta med sina lånecyklar till hösten 2018. BikeX kommer då istället till hösten 2018. Källa: SR