Motorhandel i Konkurs?

Vi får tips av en kund att Motorhandel troligen ner. De har funnits i branchen länge och sålt elcyklar och elscooters med egen import. Inte saker av hög kvalité men jämfört med Outl1 och Nordbutiker så har de vart det bättre alternativet. De har faktiskt försökt men importerar man det billigaste man kan hitta i kina så är succén inte långvarig! Till slut är reklamationerna större än försäljningen och då kan man inte fortsätta.

Vi har inte fått detta bekräftat men hemsidan går inte att nå och den ligger inte nere utan de har valt att avaktivera den. Något en konkursförvaltare begär så att inte beställningar kan läggas som inte kan förverkligas. Vi har kontaktat Helsingborgs Tingsrätt för mera information.

Kontaktinformation:
Telefon: 042 – 15 06 56
epost info@motorhandel.se Adress:
Besöks- och postadress: MH Nordic Trade AB Godsgatan 14 254 64 Helsingborg
Momsregistreringsnr. (VAT-nummer): SE556732001401

Men det är nog lönlöst att kontakta motorhandel, de kommer inte att svara. Har du ett krav på dem får du vänta tills konkursförvaltare är utvald, då kan du skicka eventuell faktura till dem. Den processen tar dock ca 1 år och det finns sällan mycket pengar kvar så räkna med att du får tillbaks max 10% av vad du begär.

Vi kollar på deras ekonomi och det ser inte bra ut. Företag deklarerar nu på våren och troligen har deras revisor rekommenderat konkurs. Omsättningen har halverats de senate 5 åren och vinsten har vart liten eller obefintlig. De har dock anläggningstillgångar (lokaler) och omsättningstillgångar (varor) för ca 10 miljoner kronor så det finns kapital som kan fördelas. Men de har också skulder på ca 8 miljoner kronor.

UPPDATERING 2022-09-07
Företaget har nytt namn till Nova E-commerce AB. Hemsidan är fortfarande nere.