5 ställen som reparera din elsparkcykel!

Mumien (Göteborg)

Mobilreparatör som även fixar med elsparkcyklar. Men som hemsidan är designat får en att tro att det främst elsparkcyklar som rullar ut ur deras verkstad numera. Det började redan 2003 med att “roota” mobiler. 2019 fick de nya ägare som tydligen drev företaget i nya banor. Enligt ratsit så är företaget “Ej aktiv i momsregistret” vilket betyder att de inte driver företaget längre. De driver troligen också “Mumien Filial” som dock ej heller är aktivt.

Wattsnabb (Stockholm)

Har vart aktiv på facebook sedan oktober 2019 och fått mycket beröm och den 12 juni lanserade han sin webbsida. Friman startades i december 2020 och han håller till i Botkyrka/Norsborg norr om stockholm.

Lagamobilen (Malmö)

Ja de lagar mobiler sedan 10 år tillbaks men numera även elsparkcyklar. Har en lång prislista för olika reparationsalternativ för m365 så är antagligen främst denna model som de servar.

Urbancorner (Göteborg)

Enligt sig själva “Experter på elsparkcyklar” och de har ett brett sortiment med nya modeller samt reservdelar och en verkstad där verkar göra mycket slangbyten. De servar främst Xiaomi/Ninebot men även Eltra och Inokim. Vad det gäller reservdelar är de för Xiaomi och E-Way. Itlum AB grundades våren 2019 av några killar i 25-30 års åldern.

Batteridoktorn/Sunstorm (Solna, Stockholm)

Sysslar huvudsakligen med batterireparation men säljer också nya elfordon same meckar med begagnade på sin youtube kanal. Verkar hålla på med elcyklar samt större elfordon som elmopeder och fatbikes och liknande. Batteridoktorn startades 2016 och sunstorm 2018.

Scooterfixer (Malmö/Lund)

Jobbar huvudsakligen med Xioami ska tydligen börja ta in flera märken för reparation. Fasta priser på 8 av de vanligaste reparationerna. Info om vem som ligger bakom saknas helt och enligt deras facebook startade de i februari 2021 och sidan har bara 3 gilla markeringar ännu. Lyckades dock via hans nummer ta reda på att han heter Alf Svensson. Troligen gör han reparationer svart så be om kvitto och komma om han registrerad för f-skatt/moms.

Erniescooter (Stockholm)

Säljer Dualtron, Vsett, Nami och andra höghstighets elscootrar och enligt rykten tar de även emot andra märken för reparation.

Det är i stort sett de som finns som specialiserat sin på elspartkcyklar och liknande. Visst finns det enskilda cykelhandlare som kan t.ex. byta punka på vissa elsparkcyklar men det är inte många. Det finns ca 1000 cykel butiker i sverige och över över 150 renodlade cykelverkstäder så antalet som tar emot elfordon kommer sannolikt bara växa!

Eltra (Stockholm)

Säljer Xiaomi och Inokim liknande scootrar samt onewheel och reparerar även dessa. De säjer sig vara experter på Xiaomi elscooters och servar även Ninebot / Segway. De finns på Folkungagatan 98 i Stockholm